Wegvallen schrijven

Ooit wisten we niet beter, schrijven was dé manier om over afstand te communiceren of dingen te noteren. Tegenwoordig zien we dat steeds meer via typen en digitaal gaat, zo werd een brief een email of whatsappje en worden aantekenen steeds meer op laptops gemaakt. Het gemak van iets typen en op een knop drukken om te versturen is natuurlijk de voornaamste reden dat de transitie van schrijven naar typen plaatsvindt. Een pwakkerman vulpen blijf daardoor vaker in de etui zitten of in het pennenbakje staan. Op het lagere onderwijs worden de leerlingen nog wel verplicht om te schrijven, tenzij er redenen zijn dat dat niet mogelijk is. Zeker in de corona tijd zagen we wel dat leerlingen al dingen meer online moesten doen en ook toetsen zelfs online werden gemaakt. Op het hogere onderwijs worden er vooral aantekeningen op de laptop gemaakt en gebeurd het allemaal veel meer via de computer. Dit maakt het dat schrijven niet langer een verplichting meer is, omdat de hogere school typen ook toestaan.

 

Belang van een goede etui

Een etui is er in alle soorten en maten, zo zijn er etui’s van leer of andere materialen, groot of klein, kleurrijk of neutraal. Het belang van een etui valt over te twisten. In een tas zit namelijk over het algemeen ook een klein voorvakje, waar een rekenmachine of pen in kan. Mocht je een etui kwijt raken, waar alles dan in zit, is diegene meteen alles kwijt en dat is dan een zeker nadeel aan een etui. Daarentegen zorgt een etui wel voor structuur, als er een standaard routine komt om na de les of lezing netjes rustig je etui in te pakken, is alles efficiënt mee te nemen. Op deze manier is het makkelijker om pennen niet kwijt te raken, stel dat iemand uit haast een pen naast het voorvakje in de tas gooit is het kwijt, bij een etui valt dat sneller op. Op deze manier is een nieuwe parker vulpen kopen te voorkomen. Voor mensen die orde kunnen houden is een etui een fijn object, maar mensen die wat slordiger zijn lopen wellicht te groot risico alle spullen in 1x kwijt te raken. Die mensen moeten dan overigens wel opletten dat er niks vies in het voorvakje zit, want dan moet diegene zijn/haar montblanc vulpen schoon gaan maken.

 

Heropbouw scholen na pandemie

Scholen hebben meer dan anderhalf jaar problemen gehad met de pandemie, open dicht, open dicht, dit zorgt voor minder orde op scholen, want de leiding heeft lang voor verrassingen gestaan. De heropbouw hoeft weliswaar niet fysiek te gebeuren, de scholen staan allemaal nog netjes overeind, maar het zal een zekere uitdaging worden om het allemaal goed te regelen, aangezien ze tot elke verrassing opgewassen moeten zijn. Denk ook aan de achterstand van de leerlingen, die onvermijdelijk is opgelopen, hoe gaat dat opgebouwd worden om op het niveau te komen om te slagen. Dit geldt zeker voor examenleerlingen, die in het voorexamenjaar online les hadden, wat beduidend minder goed is. Het zal een hele opgave worden om alle achterstand in te halen en het normale schoolleven te heropbouwen, zonder dat corona in het achterhoofd zit en een bezigheid is.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *