Alles over veilige motorkleding

Veilige motorkleding beschermt je tegen blessures en maakt het motorrijden een stuk aangenamer. Koop daarom een uitrusting van de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven. In dit artikel lees je welke motorkleding je het beste kunt aanschaffen als beginnende rijder om veilig de weg op te gaan. 

 

Handschoenen


Handschoenen zijn er in verschillende variaties en beschermen tegen weersomstandigheden zoals kou en regen. Daarbij beschermen deze tegen eventuele verwondingen als je van de motor zou vallen. Leren handschoenen voorkomen blaren, snijwonden en kneuzingen. Zorg er voor dat je handschoenen kiest die goed passen zodat je goed grip op het stuur kunt houden. Te losse handschoenen zorgen voor problemen bij het bedienen van de motor. Te strakke handschoenen daarentegen beperken de bloedsomloop waardoor je koude handen krijgt.

 

Kleding


Als je gaat motorrijden is het belangrijk dat je veilige motorkleding draagt met lange mouwen en lange broekspijpen. Deze beschermen tegen zonnebrand, wind, uitdroging en onderkoeling. Daarbij helpen lange mouwen en broeken om blessuren te voorkomen of te verminderen in het geval van een ongeluk. Het beste is om motorkleding met lichte kleuren te kiezen omdat dit de zichtbaarheid van de rijder verhoogt. 


Leer is het meest geschikte materiaal voor motorkleding omdat dit materiaal je goed beschermt tegen verwondingen wanneer je van de motor zou vallen. Kleding die speciaal ontworpen is voor motorrijden heeft de voorkeur, omdat deze het meeste draagcomfort en bescherming biedt. Draag nooit wijd uiteenlopende broeken, sjaals of andere wijde kleding. Dit soort kleding kan verstrikt raken in de motor en kunnen de zichtbaarheid verminderen doordat deze gaat wapperen in de wind.

 

Zichtbaarheid


Als het mogelijk is, kies dan voor felgekleurde kleding om je zichtbaarheid in het verkeer te verbeteren. Heb je donkere kleding? Koop dan een retro reflecterend hesje dat je over de jas kan dragen. Daarbij kun je reflecterende tape-striping aanbrengen op je motorkleding. Lichte kleding helpt je om overdag zichtbaarder te zijn, maar biedt in de nacht niet hetzelfde effect. Daarom is retro reflecterend materiaal heel belangrijk als je in het donker de weg op wil gaan.

 

Comfort


Kies een jas met een rits aan de voorkant en een flap over de rits. Dit geeft extra bescherming tegen de wind. De kleding moet zowel bij de taille als de mouwen nauwsluitend zijn zodat deze geen wind toelaat. Kies daarbij een jas met een kraag die niet te groot is, omdat deze anders gaat klapperen in de wind. Uiteraard moet de kleding niet zo strak zitten dat het je bewegingen belemmert.

 

Veel mensen denken dat het erg prijzig om goede motorkleding aan te schaffen. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Bij een motorkleding outlet is er namelijk genoeg motorkleding van goede kwaliteit te koop. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *