Online gouden ketting kopen? Hier moet je op letten!

Als je vroeger een gouden ketting wilde kopen, moest je hiervoor naar een juwelier. Dit is nog steeds mogelijk, maar veel mensen kopen zo’n ketting tegenwoordig online. Heb je nog niet eerder een gouden kettinkje op het internet gekocht? Dan weet je mogelijk niet goed hoe je dit aanpakt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk waar je op moet letten bij het online kopen van een gouden ketting.

Is de ketting van echt goud?

Op het internet worden vandaag de dag allerlei gouden kettingen aangeboden. Helaas zijn lang niet al deze kettingen ook daadwerkelijk van echt goud. In Nederland mag een ketting namelijk pas goud genoemd worden als deze gemaakt is van minimaal 14 karaat goud. Kom je een ketting van 8 of 9 karaat goud tegen? Dan gaat het niet om een ketting van echt goud.

Ben je op zoek naar een ketting van echt goud? Zorg dan dat je minimaal een 14 karaat gouden ketting koopt. Als je geen verstand hebt van goud, weet je mogelijk niet hoe je dit achterhaalt. Toch is dit betrekkelijk eenvoudig. Een ketting van 14 karaat goud is namelijk voorzien van een keurmerk. Soms is het keurmerk met het blote oog zichtbaar, maar mogelijk heb je hier een loep voor nodig. Is een ketting van 14 karaat goud? Dan is er doorgaans 585, 14K of een eikenblad in gegraveerd.

Kies het juiste model

Veel mensen focussen zich op een keurmerk als zij op zoek zijn naar een gouden ketting. Toch is dit niet het enige waar je op moet letten. Het model speelt immers ook mee. Gouden kettingen worden namelijk in diverse typen schakels, diktes en maten gemaakt. Gevolg hiervan is dat lang niet iedere ketting van goud hetzelfde is. Vind je het lastig om een geschikt model te vinden? Vraag jezelf dan vooral af naar welke gelegenheden je een gouden ketting wilt dragen. Een alledaagse gouden ketting is vaak wat minder opvallend dan een ketting voor een feestelijke aangelegenheid.

Bepaal de lengte van de ketting

Heb je een 14 karaat gouden ketting gevonden en weet je ook wat het juiste model is? Dan ben je er nog niet. Wij raden je namelijk ook aan om naar de lengte van de ketting te kijken. Je wilt immers geen te korte of te lange ketting kopen. Voor mannen en vrouwen worden verschillende lengtes gehanteerd. Zo is de maximale lengte van een gouden ketting bij vrouwen bijvoorbeeld 60 centimeter, terwijl een heren ketting goud maximaal 70 centimeter lang is. De minimale lengte is 35 centimeter voor vrouwen en 45 centimeter voor heren. Wil je bepalen wat voor jou de juiste lengte is? Vraag jezelf dan goed af wat je een prettige hoogte vindt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *