Tips voor het vinden van de perfecte bruidsjurk

We kennen allemaal wel het sprookje van Assepoester. Naast dat je waarschijnlijk al denkt aan het kenmerkende muiltje dat Assepoester verliest op de trap, is er nog een ander memorabel fragment waardoor je de film niet snel vergeet. Assepoester wordt voor middernacht omgetoverd tot prinses met een grote, glitterende, witte over de top jurk. Misschien keek je als klein meisje wel naar deze film en dacht je toen ‘in zo’n jurk wil ik trouwen!’. Dit artikel gaat over bruidsjurken en is geschreven in samenwerking met Anastasi

Bruidsjurken voor betaalbare prijzen 

De grote, glitterende Assepoester trouwjurk: waarschijnlijk de droom van vele vrouwen. Deze droom lijkt echter soms uiteen te spatten door de prijs die gepaard gaat met dit soort jurken. Veel trouwjurken zijn soms zoveel waard als een auto of zelfs een huis! Maar gelukkig zijn er ook trouwjurken met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een goedkope trouwjurk hoeft dan ook niet gekenmerkt te worden door slechte kwaliteit. In tegendeel! Soms zijn goedkope trouwjurken soms van betere kwaliteit trouwjurk dan dure trouwjurken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bruidsjurk?

  • Neem van tevoren een budget in je hoofd. Als je in een bruidswinkel loopt kan het al snel aanvoelen als snoepwinkel en zul je alles willen hebben. Als je van tevoren een maximaal bedrag in je hoofd houdt kun je ervoor zorgen dat je niet teveel uitgeeft! Gelukkig heb je tegenwoordig genoeg goedkope trouwjurken van uitstekende kwaliteit.
  • Veel vrouwen die hun partner meenemen naar het pasmoment van hun bruidsjurk hebben hier later spijt van. Een trouwdag heeft iets magisch en wordt nog net een stukje specialer als de partner van tevoren niet weet wat de vrouw zal gaan dragen. Neem daarom je partner niet mee, hoeveel je ook hecht aan zijn of haar mening!
  • Ga van tevoren online op zoek naar bruidsjurken die je mooi vindt. Pinterest staat er tegenwoordig vol mee, maar ook op tv zijn er genoeg bruidsprogramma’s waar jij je dosis inspiratie wel uit kunt halen! Door middel van het bekijken hiervan kun je beter achterhalen waar je naar op zoek bent en kun je het optimale halen uit je pasmoment.
  • Zorg ervoor dat je je goed voelt op de dag dat je jouw, wellicht, toekomstige bruidsjurk gaat passen. Doe bijvoorbeeld wat make-up op als dit je een goed gevoelt geeft of doe je favoriete haarklip in of parfum op. Als je jezelf mooi voelt zal dit ook bijdragen aan het positieve gevoel wat je krijgt als je de jurk gaat passen.

Wat voor accessoires passen bij een bruidsjurk?

Als je voor een over de top bruidsjurk gaat met veel glitters kan het mooi zijn om je accessoires neutraal te houden. Zorg bijvoorbeeld voor een natural make-up en doe je haar lekker in een knot. Voor de rest is het ook belangrijk om comfortabel te zijn op jouw grote dag. Als je niet lekker loopt op hoge hakken kun je bijvoorbeeld leuke ballerina’s aandoen om pijnlijke voeten te besparen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *